cultuur / sportief

omg foto 10 kopieLes Landes in Cahuzac sur Vère ligt midden in de wijnstreek van Gaillac in de Tarn, regio Midi Pyrénées. Er heerst een mild landklimaat met veel zon door invloed van de middellandse zee. Het landschap is glooiend, soms bijna bergachtig, maar vriendelijk. Met veel wijngaarden, zonnebloemvelden, glooiende akkers met koren of koolzaad, en zo nu en dan een kudde schapen of geiten. Het wordt dan ook wel het Toscane van de Sud – Ouest genoemd.

 

omg foto 48Vanuit les Landes kun je naar verschillende wijnproeverijen wandelen, waar je vrijblijvend de Gaillac wijnen kunt proeven.

Je vindt hier vriendelijke dorpjes gebouwd uit witte kalksteen, dit is de streek van de bastides. Hier woonden de Katharen, Cordes sur Ciel, op een steenworp afstand gelegen, is een goed voorbeeld van een middeleeuwse bastide.

 

Gaillac is een levendig stadje met op iedere vrijdag een grote gezellige markt.

Albi is een toeristische trekpleister met de grote kathedraal Ste. Cecile en het musée Toulouse Lautrec, met de grootste verzameling van deze kunstenaar ter wereld. Het sfeervolle oude centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

omg foto 06 kopieIn Montauban bevindt zich het Ingres museum, en in Castres het Goya museum.


Toulouse, de roze stad, is gelegen aan de rivier Garonne. Hier kun je gezellig winkelen, wandelen langs de rivier en een terrasje pakken in het sfeervolle oude centrum. Hier bevinden zich vele musea en het cité de l’espace, het beroemde ruimtevaartcentrum.

 

omg foto 04 kopieOok zijn er, in de wijde omgeving het hele jaar door met vooral in de zomer, vele muziekfestivals, vlooienmarkten en braderieën.


Kijk op http://www.mooisteplekjes-midipyrenees.be

 

Voorzieningen op korte afstand:
omg foto 12 kopieIn ons dorp Cahuzac sur Vère, op 2,5 km afstand, vind je alle basisvoorzieningen, zoals: bakker, kruidenier, bank, kapper, bar/tabac, twee restaurants, een huisarts en een apotheek.
Op 12 km afstand ligt Gaillac waar veel voorzieningen, zoals een grote supermarkt, aanwezig zijn.
Op 1 uur rijden van Les Landes sta je op vliegveld Toulouse-Blagnac, waar dagelijks rechtstreekse verbindingen KLM/Air France en EasyJet van en naar Amsterdam zijn.


Gaillac

Musée des beaux arts

Musée de l’abeille St. Michel

Musée des arts et traditions populaires, de la vigne et du vin

Musée de l’histoire naturelle


Cordes sur Ciel

musée d’art moderne et contemporain

musée Charles Portal histoire et d’architecture

musée Yves Brayer

musée l’art du sucre

Jardin du paradis


Albi

Le musée Toulouse Lautrec

Musée lapérouse

Cathédrale Ste. Cécile


Toulouse

Musée des Augustains (musée des beaux arts)

Les abattoirs – art moderne et contemporaine

Fondation Bemberg, met belangrijke werken van o.a. Matisse, Degas,

Cité de l’espace

La galerie du Château d'eau (galerie photographique)

 

Montauban

Musée Ingres


Castres

Musée Goya

 

omg foto 26 kopieChâteau-musée Cayla is vanaf Les Landes in vijf minuten te voet te bereiken. Het museum heeft tijdelijke exposities en een vaste tentoonstelling over de auteurs, broer en zus Guérin. Er is ook een mooi wandelgebied rond het chateau.

Plaatsjes zoals Castelnau de Montmiral, Penne, Vaour, St Antonin Noble Val, Puycelsi en Bruniquel zijn oude vestingstadjes met sfeervolle steegjes, gezellige terrasjes en prachtige vergezichten.

Château de Mauriac: gerestaureerd en schitterend beschilderd door de kunstenaar Bistes, die hier zijn levenswerk van heeft gemaakt. Je kunt ook een wandeling in de omliggende mediterrane tuin maken. Het chateau bevindt zich op 8 km van Les Landes.

Het Viaduc de Millau, een van de beroemdste viaducten van deze tijd is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, er is ook een expositieruimte met een tentoonstelling over de tot standkoming van dit imposante bouwwerk. 

Vanaf Les Landes is het een schitterende tocht door de vallée du Tarn naar Millau.

omg foto 43 kopieOok de moeite waard is een rit naar Abbaye de Beaulieu, drie kwartier vanaf Les Landes. De voormalige abdij is tegenwoordig een expositieruimte voor moderne kunst. Een prachtig contrast vormt het oude gebouw met de hedendaagse kunst.

 

Sportief

Cap decouverte

Op een half uurtje rijden vanaf Les Landes ligt dit sport- en avonturenpark; er is een groot zwemparadijs, aérotrampoline, avonturenparcours, minigolf, rollerskatepark,

35 km piste voor rollerskate, mountainbike parcours, kart- en minikartbaan, ski en snowboard op kunstsneeuwpiste, strandbad, je kunt er waterskieën en fietsen en nog veel meer.

 

kanoën

Op een half uur rijden kun je kanoën op de Aveyron met als startplek St Antonin Noble Val, wat ook een gezellig stadje is om te bezoeken. De natuur is hier ruig met mogelijkheden om te wandelen en te klimmen.

 

Golfen

Er zijn drie golfbanen op een half uur rijden van Les Landes.

Golf de Florentin – Gaillac 18 holes. green fee rond de € 30,-

Golf Las bordes Albi 18 holes. green fee vanaf € 40,-

In Albi is een oefengolfbaan van 9 holes

 

Tennissen

In Cahuzac sur vère, 2.5 km vanaf Les Landes (te wandelen) kun je op de geheel vernieuwde tennisbaan van de gemeente terecht. De kosten per uur zijn € 3,50 

 

Paardrijden

Er zijn verschillende maneges in de omgeving

Philippe Bleriot in Cahuzac sur Vère

Ook is er een Ponycentrum in Cahuzac sur Vère, 'une Pony, une histoire'.

 

Wandelen en fietsen

Vanaf Les Landes kun je heerlijk wandelen en fietsen, maar er zijn ook vele schitterende wandelroutes die je kunt volgen. Kaarten en plattegronden zijn bij ons aanwezig.