Hallo allemaal,
we gaan ons verhaal nu voor de 2de keer uittypen omdat de laptop net bijna ontplofte omdat we een foto bewerkte en mee wilde sturen, hopelijk gaat het nu beter.

 

We zijn al een beetje ingeburgerd, kennis gemaakt met mensen uit de omgeving die zondag op het Gaillac-Primeur feestje waren, dat was heel gezellig van 12.30 tot 19.30 uur aan tafel gezeten tussendoor sauna en jacuzzi. Er was ook een wijnboer uit de omgeving, hij plukt de druiven met de hand (kan ook machinaal) het verschil is volgens hem te proeven, wij proefden het niet en hij hoeft geen dure machine te kopen.

We hebben hem uitgelegd hoe dat zit met "krenten", de bisschop van Tours, St.Martin, had een wijngaard waar hij doorheen liep met z'n ezeltje die knabbelde aan de trossen, hierdoor werden de overgebleven druiven groter, de oogst meer en de wijn beter. Sindsdien heten de ezels in Frankrijk "Martin"(is Pauline mooi mee).

 

Ons is ook de rebelse volksaard van deze streek uitgelegd, het komt van de opstandige Katharen (ketters) vanaf ca 1200.De mensen zijn hier opvallend open en vriendelijk. 

We zijn gisteren in Toulouse geweest, bekend als de roze stad, bijna alle gebouwen zijn van brique Toulousienne (rode baksteen) die hier gemaakt wordt.

Gezellige studentenstad, veel restaurantjes en terrassen. Nu helemaal in Kerstsfeer maar met die afgeladen terrassen in de volle zon wel wat vreemd.

Palmbomen staan hier naast wit gespoten kerstbomen.

Midden in het centrum zagen we net op tijd dat de doorrijhoogte van de parkeergarage 1.70m was, met ons meetlint de auto opgemeten, tot hilariteit van de omgeving, 1.80m dus, wij achteruit terug, hadden we bijna een cabriolet gehad.

 

Onze huizenjacht gaat onverminderd verder, volgende week verwachten we wat meer nieuws, maar nog niets concreets.

Mirjam A, een vriendin, komt met Kerst een week hierheen en oud en nieuw (reveillon) vieren we met een grote groep fransen en engelsen, champagne, foi gras,oesters etc, het is hier niet echt rot.

Hier is geen Sint, deze foto (als het lukt) is van 13nov. j.l bij Maarten z'n moeder.Dus veel plezier allen met dat feest, en tot mails.


alle goeds, Pauline en Maarten