Hallo allemaal,

We zitten nog steeds op een camping in een bungalow maar vanaf vrijdag 24 dec. zijn we op een terrein hier 4 km vandaan omdat onze stek hier al eerder gereserveerd was tussen Kerst en Nieuwjaar. We blijven daar dan minstens tot begin april. (hopelijk hebben we voor die tijd al wat gevonden)

Afgelopen week zijn we naar 2 exposities geweest, Dieuzaide, fotograaf indrukwekkende verzameling zw/w foto's prachtig. En de expo van de expressionist Hans Vleugels, ook zeer de moeite waard krachtig werk in couache, inkt en olieverf

thema was landschappen(ook industriele) en er was een goede videopresentatie, hij is frans genaturaliseerd,(super francofiel).

 

We hebben wat bezichtigingen gedaan 5x, soms was het gebouw goed maar dan stond het op de verkeerde plek en andersom. De eerste bezichtiging was het leukst,wie nu nog beweert dat fransen geen humor hebben, 3 ton euro voor 3 ton puin ha ha. De vier andere bezichtigingen hebben we op een middag met een andere makelaar gedaan, hij wilde het ons perse laten zien om te kunnen vergelijken. Maar het is iets te noordelijk. Alles had wel iets maar niets had alles. Idyllische plekjes waar paarden en ezels los liepen zo ook de schapen,kippen,katten,eenden en de hond die vrolijk op ons af sprong om met een bal te spelen want dat had ie met de makelaar al eens eerder gedaan.

 

 De laatste bezichtiging, het begon al te schemeren en mistig te worden, een groot statig "Maison de maitre" midden op een vlak stuk grond van 2.5 ha in het hart van een dorp met een vis a vis naar de kerk. De oude boer met zijn zoon verwelkomden ons, binnen was het ijzig koud de makelaar vroeg of de verwarming stuk was, waarop de boer het internationale gebaar met duim en wijsvinger maakte. De nieuwe installatie had hem zoveel gekost dat alleen in de keuken een haardvuurtje smeulde.Het was een donker en somber huis, heel groot dus extra veel somberheid. Vader en zoon lieten ons werkelijk alles zien, de meest onbenullige deurtjes gingen open, wij hadden het de eerste 5 minuten al bekeken.

Even later reden we weg en lieten we ze hoopvol zwaaiend in de mist achter ons. We krijgen in ieder geval enig inzicht in wat we voor bepaald geld kunnen verwachten, het is niet hopeloos.

 

Vorige week een groot kampvuur gehad met gluhwein en zoete brioche door Christine(Zweedse) gemaakt. De Engelsen werden er door een fransman nog even fijntjes aan herinnerd dat zij Jeanne D'Arc op de brandstapel hebben gebracht. Daarna steengrillen, nu begrepen wij direkt weer waarom wij dit nooit eerder hadden gedaan,wat een gedoe zeg! maar de salades waren erg lekker.

We zouden ook nog een verlopen camping met vergunningen en een mooi oud hoofdhuis gaan bezoeken maar de eigenaren willen rond de feestdagen geen bezoek (lekker zaken doen) het zal wel na drie koningen worden. 

Dat is het dan weer voor even. Nu wat huishoudelijke mededelingen:in verband met de jaarlijkse overweldegende wenskaartentoestroom volgt hier ons nieuwe postadres (tot begin april): 

Pauline Janmaat et Maarten Verheijen

p/a Le Carissou

81170 Les Cabannes 

France

 

Hier zijn we vanaf 24 december, internetten doen we vanaf dan vanuit een Mediatheque in Gordes sur Ciel of Albi. We wensen jullie allen een Joyeux Noel et une bonne Annee! Tot mails, we horen ook graag hoe het met jullie allemaal gaat. Groet uit het nu regenachtige Frankrijk.

Pauline en Maarten