Hallo allemaal,

Bedankt voor de goede wensen en jullie allen ook een  gelukkig nieuwjaar. Heel erg dat de staart van het oude jaar zo'n vreselijke ramp moest bevatten, televisie hebben we hier niet maar de getuigenverslagen van de wereldomroep liegen er niet om

en we zijn dan ook blij dat René en John (broer en zwager) pas 3 uur nà de vloedgolf op Thailand landden en ze vanwege de overboekingen niet voor de westkust hadden gekozen. Ze lieten snel iets horen. We hopen ongetwijfeld met jullie op een voorspoedige wederopbouw.

Hier in de mediatheek van Albi was er dinsdag een minuut stilte zoals in bijna heel europa. 

 

De dag voor Kerst verhuisden we naar le Garissou gelijk kennis gemaakt met de buurman of we meteen maar wat kwamen drinken. Rode wijn, vijgen gevuld met een soort marsepein (maar zo mochten we het niet noemen) hij zit met z'n vrouw en kind op de toewijzing van een terrein te wachten om een caravan te plaatsen maar dat valt niet mee vertelde hij, zij is halfbloed (volgens Maarten ook bloedmooi) en hij zigeuner. Ze hebben een zoontje van 18 maanden met donkere ogen en gitzwart krullend haar jullie weten wel die van dat schilderij met die traan, (moeten wij ook altijd om huilen). 
Na in de bak zitten en wat seizoenswerk is hij nu met retraite heel apart op je 38ste.

 

Mirjam (vriendin van ons) was met Kerst tot Nieuwjaar bij ons en dat was heel gezellig. Veel gezien en bezocht alweer een fotoexpositie van Jean Dieuzaide in het fotomuseum van Toulouse ook door de hele stad gewandeld, mooie stad, studentenstad 70.000, chique winkels en gezellige restaurants en bars. Over die bakstenen hebben we het al gehad maar toch nog even dit, ze maken er friezen en neggen van en zelfs hele timpanen d.w.z. soort lijstwerk om ramen boven deuren onder goten de hoeken etc... heel soms kom je in NL iets dergelijks tegen (2e helft 19de eeuw) hier wordt al eeuwen zo gebouwd in een straal van ca 100 km om Toulouse.

In Albi het Toulouse-Lautrec museum bezocht fantastisch hij is in Albi geboren het is de grootste Lautrec-verzameling ter wereld indrukwekkend veel voor iemand die slechts 37 is geworden, een natuurtalent.

Hij leefde in het Parijse nachtleven en dat is ook het belangrijkste thema van zijn schilderijen. Ook zijn we in Cordes sur ciel naar het musée Yves Brayer geweest mooi werk schilderijen en keramiek. Mirjam was net als wij zeer onder de indruk van de Cathédrale St. Cecile in Albi door koning en paus gebouwd om de ketters (katharen) voor eens en voor altijd te laten zien dat er met de macht van de Katholieke kerk niet te spotten valt. Dus na de brandstapels nog een flinke trap na. Geen fraaie geschiedenis maar het resultaat qua 

bouwwerk mag er zijn. Een in briques Toulousaines opgetrokken bouwwerk gotique en gotique flamboyante. Het was de bedoeling dat je je als mens zeer nietig zou voelen en dat is gelukt door de buitenmenselijke afmetingen van het gebouw met een gigantisch laatste oordeel in de absis.

Verder veel gewandeld en de markt in Caussade bezocht leuk voor een maandagochtend, in alle straatjes marktkramen.

Met oudejaarsavond het reveillon gevierd op ons eerste verblijfplaats. Aan een lange tafel met ca 50 personen geen vuurwerk alleen champagneknallen. Er werd gedansd in de hal tussen de gangen door (ingewikkeld hè) We waren met ca 6 verschillende nationaliteiten, een aantal zullen we vaker zien. Over de ramp gesproken, bij een vorige ramp "nine eleven" 2001 waren wij ook op deze plek. Het dessert lieten we maar lopen want 2.30uur is mooi genoeg als je de volgende dag om 9.45 weg moet om op tijd op Toulouse-Blagnac het vliegtuig te halen (wij waren ook op om Mirjam uit te zwaaien)

We zitten sinds dinsdag 4 jan. weer op een nieuw adres het vierde in 7 weken , we huren een chalet waar we eventueel tot eind mei kunnen blijven, voor ons is alles nu beter bereikbaar 30km zuidelijker.

Om ons heen hangen de posters van de verschillende exposities de grootste A-nul is van Claudel en Rodin, zo is het meer ons huis. Ook hebben we met een grote kei (hamer vergeten) een boekenkast in elkaar gezet zoals ze in de prehistorie hun boekenkasten in elkaar zetten.

De komende weken gaan we weer flink op huizenjacht door de feestdagen en de verhuizing lag alles stil.


Dat was het weer voor even, alle goeds voor iedereen en tot mails.

Groet P&M